Egyedi, trendi, mégis egyszerű és olcsó. Az alábbi útmutató segítségével te is könnyen, menő körmöket villanthatsz az utolsó iskolai napokon.


Amire szükséged lesz:


-újságpapír (amolyan hagyományos fajta, napilap - nem a színes)

-olló

-világos színű körömlakk alapozó

-fényes fedőlakk

-finom ecset, vagy fültisztító pálcika

 

-kb. ½ dl denaturált szesz (gyógyszertárból beszerezhető), ha nincs, valamilyen tömény szesz, pl. vodka – de ne idd meg! :) 
Ezekre lesz szükséged

 

Így csináld:


 

Az újságpapíron válaszd ki azokat a szövegrészleteket, amiket szeretnél viszont látni a körmödön. Vágd ki a kis papírdarabokat – mindegyik ujjadra egyet.


 

Körmeidet alaposan tisztítsd meg, hogy az alapozó stabilan fedje. Vigyél fel két réteg világos színű alapozót.


 

Ha az alapozó teljesen megszáradt, a kis papírcetlik közül válassz egyet, fordítsd írással lefelé (a körmöd felé) tedd rá a körmödre, majd az alkoholba mártott ecsettel, esetleg fültisztító pálcikával finoman nedvesítsd be.


 

Ezt a műveletet ismételd meg mindegyik körmöddel (először csak az egyik kezeden); az alkohol gyorsan párolog, így ha a papírdarabkák nagyjából megszáradtak lassan és óvatosan húzd le. Ha mindent jól csináltál, megjelenik a szövegrészlet tükörképe.


Várj egy kicsit, amíg a betűk is tökéletesen megszáradnak, majd óvatosan vond be két réteg fényes, áttetsző lakkal. Kész is!Íme a végeredmény