Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iskolai smink

2012.04.04

 Szeretnél a suliban is jól kinézni? Íme egy egyszerű és természetes smink, mely pár perc alatt elkészíthető.

 


Az iskolai sminknél a legfontosabb a természetesség. Nincs másra szükséged, mint egy kevéske könnyű alapozóra, vagy színezett hidratáló krémre, ha karikás szemed van, egy kevés korrektorra, világos színű szemhéjpúderre, egy szempillaspirálra és egy színtelen, vagy halvány színű szájfényre vagy ajakbalzsamra. 

Még mielőtt felviszed az alapozód, alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet! Erre a legalkalmasabb az arclemosó tej, utána használj arctonikot.Az alapozót nagyon vékony, rétegben vidd fel az arcbőrödre, ugyanis ennél a sminknél a természetesség a lényeg és hogy szinte láthatatlan legyen! Az alapozót legkönnyebben az ujjaiddal oszlathatod el! Ha sötét, karikás a szemed, akkor az eltüntetésére a korrektor a legjobb mód. A korrektort mindig az alapozó felvitele előtt kerüljön a szemeid alá. 

A szemhéjpúder  legyen világos, természetes színű, kerüld a túl erős, színárnyalatokat. Következő lépésként szempillaspirállal fest át  a felső szempilláidat, az alsó szempillákra csak nagyon kevés kerüljön. 

Legvégén az ajkak: használj természetes hatású ajakbalzsamot, vagy szájfényt. Ha sápadtabb a bőröd, használhatsz egy kevés, nagyon halvány rózsaszín pirosítót is, ezt az arccsontra, illetve alá vidd fel, a halánték irányába, de vigyázz, mert ha túl sokat használsz belőle könnyen lázrózsát festhetsz magadra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.